Ciorba de pui cu legume

de georgiana_22 in Supe/Ciorbe, 4 Iun 2017 | 4299 vizualizari

 

A venit vara, caldurica si mi s-a facut pofta de o ciorba. Am facut cu ce aveam prin casa fara sa mai merg la supermarket sau la piata. Desi am folosit zarzavat la borcan, in loc de legume proaspete, a iesit delicioasa. Spor la treaba si pofta mare!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 piept de pui cu os
  • 2 cepe potrivite
  • 4 cartofi mijlocii
  • 1 morcov
  • 3 linguri mari de zarzavat la borcan (contine ardei, patrunjel, radacinoase albe)
  • 2 linguri bulion
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura leustean tocat
  • 1 manunchi patrunjel verde
  • 1 varf de lingura de sare de lamaie
  • 1 lingura delicat Secretul Gustului de Gaina
  • sare dupa gust (am pus o lingurita pentru ca zarzavatul era sarat)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui cu legume:

Am taiat o jumatate de piept de pui pe care am asezat-o deoparte pentru altceva si am pus jumatatea ramasa, cu tot cu os, intr-o oala la fiert cu apa (cat sa acopere cu 2 degete carnea). Am pus si putina sare.

Dupa ce a dat primul clocot, am scos carnea intr-o farfurie si am aruncat apa respectiva.

Am tocat ceapa, morcovul, am taiat cartofii cat pentru ciorba (fiind potriviti, am taiat in jumatate, apoi in doua pe lungime si in 4). Puiul scos si clatit cu apa rece, l-am taiat bucatele potrivite, la fel ca cele de cartofi. 

Am pus la calit in ulei incins, ceapa si morcovul. Am adaugat cartofii si dupa aceea apa cat sa cuprinda. La primul clocot, am adaugat carnea si zarzavatul, apoi am mai adaugat treptat apa. Am adaugat bulionul, iar cu 10 minute inainte delicatul si am mai pus putina sare. Spre final, am adaugat patrunjelul tocat marunt si leusteanul, am oprit si am lasat acoperita cu un capac inca 5 minute. 

TIPS-URI

1

Apa care se adauga, daca este calda, ajuta la fierbere;

2

Varful de sare de lamaie l-am pus ca sa ma asigur ca nu are un gust dulceag. (imi plac ciorbele acrute);

3

De preferat sa se foloseasca legume proaspete (am folosit ce am avut prin frigider);

4

Am pus apa cat sa fie potrivit de zemoasa ciorba;

5

Se fierbe la foc mic ca sa aiba gust mai bun;

6

Se poate servi cu ardei si smantana;

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole si varza