O ciorba de pui de tara e oricand binevenita. I-am adaugat niste paste de casa cu faina de ovaz in combinatie cu grau.
Portionam carnea, o spalam bine si o punem la fiert. Spumam bine pentru a obtine o zeama limpede..Eu am fiert carnea la oala sub presiune pentru a reduce timpul. Cand carnea este moae scurgem zeama,. Curatam legumele si le spalam. Taiem morcovul semirondele, ardeiul gras, telina si ceapa cubulete. In zesama de la carne punem la fiert morcovul, ceapa, telina si ardeiul gras. Dupa 10 minute adaugam si cartoful taiat cubulete Cand legumele sunt moi punem rosiil, si carnea si mai fierbem 10 minute. Adaugam zeama de varza fiarta separat, piper macinat si daca mai este nevoie sare. Pentru paste punem intr-un castron toate ingredientele si framantam bine aluatul.Acesta trebuie framantat mai mult decat un aluat obisnuit de paste deoarece contine foarte putin glute. Formam o bila din aluat pe care o acoperim cu un prosop si o lasam in asteptare jumatate de ora. Intindem aluatul cu atentie(este foarte sfaramicios) in foaie cat mai subtire si taiem fasii subtiri. Punem o craticioara cu apa la foc si cand aceasta clocoteste adaugam sare si pastele(jumatate din ele). Fierbem 3-4 minute, apoi le scurgem si le adaugam in ciorba. Presaram deasupra patrunjel verde. Servim ciorba fierbinte cu ardei iute.