Ciorba de sfecla cu costita afumata

de Rocsi in Ciorbe, 27 Iul 2013 | 13867 vizualizari

 

Indiferent de anotimp la noi in frigider este saptamanal ciorba, de legume, de pui, de sfecla, nu conteaza, dar ciorba sa fie. De data acesta am ales o ciorba de sfecla, cu cartofi, putina afumatura si a iesit foarte buna. Va invit la o portie fie rece, fie calda, cu smantana, cu ardei iute...E dupa cum doriti!

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi maricei
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei kapia
  • 1/2 ardei galben
  • 2 sfecle
  • patrunjel verde
  • 2 rosii
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • o costita afumata
  • sare
  • piper
  • bors pentru acrit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de sfecla cu costita afumata:

Spalam sflecla, o punem intr-o oala cu apa si o punem la fiert. Cand este bine patrunsa, scurgem apa, o lasam sa se raceasca, o decojim si o trecem prin razatoarea cu ochiuri mari. Costita o trecem pe sub un jet de apa rece, pentru ca mai pun doamnele de la magazin mana pe ea, apoi o taiem bucati.

Intr-o oala punem 6-7 litri de apa, costita si transferam pe foc. Cand incepe sa fiarba luam spuma, in caz ca se formeaza, apoi acoperim cu un capac si lasam la foc potrivit. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi maricele. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ardeiul kapia, galben ii curatam de seminte si ii taiem bucatele mici. Rosiile le decojim si le tocam. Incercam costita si cand este fiarta mai bine de jumatate adaugam cartofii, ceapa, morcovul si ardeii. Fierbem 10 minute, adaugam rosiile, pasta de gogosari si patrunjel verde tocat. Cand sunt fierte toate legumele punem sfecla rasa, dam gust cu sare si piper. La urma acrim cu bors, dupa gust, pe care il fierbem separat intr-un ibric. Mai dam cateva clocote la ciorba apoi inchidem aragazul.

Sa aveti pofta dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de sfecla cu costita afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de sfecla rosie