Ciorba de varza dulce cu smantana si marar verde

de cristeena20 in Supe/Ciorbe, 15 Apr 2014 | 15261 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza de primavara
  • 1 legatura de marar verde
  • 1 crenguta de cimbru
  • 1 morcov mare
  • 3 cartofi
  • 1 ceapa
  • 5-6 catei de usturoi
  • ulei d emasline, sare, piper, cub knorr, ardei iute, otet (de la muraturi)
  • 1 cutie mica de smantana
  • 1 lingura de faina
  • 1 carnat (sa nu fie foarte tare afumat)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza dulce cu smantana si marar verde:

 Varza o taiem marunt, ceapa se taie si ea marunt, morcovul se curata si se taie cubulete; cartofii la fel, se tau cuburi.

Intr-o oala punem la clait ceapa cu putin ulei de masline. adaugam morcovul , 2 catei de usturoi tocati marunt si apoi carnatul taiat rondele (daca e cabanos) sau cubulete . Calim 2 minute si adaugam apa fierbinte . Cand da in clocot adaugam varza si cartofii in oala, punem sare, piper si crenguta de cimbru (fff mica, cat sa dea o idee de gust). 

Lasam sa fiarba la foc mediu si cand s-au inmuiat toate legumele adaugam smantana amestecata cu faina si diluata cu putina supa clocotita (sa nu se branzeasca). Adaugam ardei iute daca ne place, otet (outeti folosi de la muraturi) si la final mararul tocat fin. Lasam sa mai dea cateva clocote si stingem. 

TIPS-URI

1

e buna si cu afumatura (costite)

2

se poate acri si cu suc de rosii, dar atunci nu adaugam smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza dulce cu smantana si marar verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza dulce, reteta de post