Ciorba pe pui cu fasole fideluta si dovlecel

de Constelatialeu in Ciorbe, 3 Iul 2020 | 3525 vizualizari

 

E vara, e cald, merge o ciorba rece cu legume din gradina, unele proaspete, altele consevate. Nu toate legumele se fac deodata, asa ca am apelat si la cele conservate asta toamna.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg tacamuri de pui
  • 10 fire de ceapa verde
  • fasole verde fideluta cca 750 g
  • 3 dovlecei cca 750 g
  • amestec morcov,pastarnac,ardei gras cca 300 g
  • amestec rosii si ardei cca 700 g
  • sare
  • ulei cca 100 ml
  • pentru acrit- bulion de zarzare
  • pentru dres ciorba 2 oua
  • marar
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba pe pui cu fasole fideluta si dovlecel:

Mai intai mi-am pregatit toate ingredientele, am fost in gradina si am luat ceapa verde, fasolea fideluta, dovleceii si mararul. Amestecul de morcov, pastarnac si ardei l-am pus in apa rece sa mai iasa sarea din amestec.

Mi-am curatat legumele, le-am spalat, ceapa am taiat-o marunt, fasolea am rupt-o in bucati mai mici, iar dovleceii i-am taiat cubulete.

Am spalat bucatile de carne si le-am pus la fiert cu 4 l apa si putina sare.

Intr-o tigaie am pus ulei la incins si am pus la calit amestecul de morcov, pastarnac si ardei impreuna cu ceapa, am calit cca 10 min. Cand a inceput sa se faca spuma la carnea pusa la fiert, am adunat spuma, am lasat sa dea in 2 clocote apoi am adaugat legumele calite si fasolea fideluta si am lasat sa fiarba pana ce fasolea sa patruns. Apoi am adaugat si dovleceii, acestia i-am pus ultimii pentru ca se fierb foarte repede. Cand au fiert si doveceii am adaugat amestecul de rosii cu ardei si bulionul de zarzare ( dupa gust ).

Am lasat sa dea intr-un clocot, am tras oala de pe foc, am dres ciorba cu ou si am presarat marar tocat.

O ciorba plina de vitamine si arome.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba pe pui cu fasole fideluta si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și cașcaval - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Bors de legume