M am inspirat din reteta lui mery,doar ca eu am pus si praz in plus.
Se pune la fiert pieptul de pui in oala de ciorba.
Ceapa o tocam marunt,morcovul rondele iar pastarnacul cubulete si le calim in putin ulei de masline.
Se adauga legumele calite dupa circa 20 minute,cand pieptul de pui este fiert(se scoate si se taie cubulete).
Adaugam foiile de dafin si usturoiul pisat peste care se adauga putin otet.
Prazul se taie rondele si se adauga spre final in ciorba.
Smantana se amesteca cu galbenusuriile si faina care se subtiaza cu zeama din ciorba.
Acest amestec se adauga treptat,amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase.
Se adauga condimente dupa gust si se mai lasa 5-10 minute sa fiarba la foc mic.
Se pune patrunjel tocat marunt dupa stingerea focului.
1
Se serveste cu ardei iute
2
eu am adaugat si putin tarhon in otet