Ciorba radauteana cu praz

de Bya Ralu in Ciorbe, 29 Dec 2015 | 4399 vizualizari

 

M am inspirat din reteta lui mery,doar ca eu am pus si praz in plus.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 piept de pui(sau bucati de pui,aripi,spate)
  • 1 pastarnac
  • 2 morcovi
  • 2 cepe mari
  • 1 buc praz
  • 2 foi de dafin
  • 3-4 catei de usturoi
  • 200 g smantana
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri de faina
  • 1 legatura patrunjel
  • vegeta/piper
  • otet
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana cu praz:

Se pune la fiert pieptul de pui in oala de ciorba.

Ceapa o tocam marunt,morcovul rondele iar pastarnacul cubulete si le calim in putin ulei de masline.

Se adauga legumele calite dupa circa 20 minute,cand pieptul de pui este fiert(se scoate si se taie cubulete).

Adaugam foiile de dafin si usturoiul pisat peste care se adauga putin otet.

Prazul se taie rondele si se adauga spre final in ciorba.

Smantana se amesteca cu galbenusuriile si faina care se subtiaza cu zeama din ciorba.

Acest amestec se adauga treptat,amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase.

Se adauga condimente dupa gust si se mai lasa 5-10 minute sa fiarba la foc mic.

Se pune patrunjel tocat marunt dupa stingerea focului.

TIPS-URI

1

Se serveste cu ardei iute

2

eu am adaugat si putin tarhon in otet

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana cu praz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]