Ciulama cu perisoare de pui

de Oana in Pui, 2 Mai 2009 | 9290 vizualizari

 

Copiilor le place la nebunie ciulamaua cu pui, de data aceasta am facut-o cu niste perisoare delicioase!

 

INGREDIENTE

         Perisoare:
  • un piept de pui
  • o ceapa mica
  • un morcov mic
  • marar tocat
  • un ou
 
  • un morcov mare
  • 4 linguri cu faina
  • 6 linguri cu ulei
  • o cutiuta mica cu smantana
  • marar verde
  • foi de dafin
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama cu perisoare de pui:

Pieptul de pui se toaca la robot si se amesteca apoi cu o ceapa mica, tocata marunt, putin morcov ras, un ou, marar tocat, sare si piper. Se pune morcovul intreg la fiert, intr-o oala mai mare, iar cand clocoteste apa se pun perisoarele, de marimea unei mingii de ping-pong. Ele se formeaza cu mana umeda, sa nu se lipeasca.

Cand perisoarele si morcovul au fiert, le scoatem din supa si strecuram zeama. Ar trebui sa avem cam 2 litri de supa.

Intr-o craticioara intinsa punem uleiul, cand s-a incins adaugam toata faina si amestecam repede cu un tel. In acelasi timp se pune cate un polonic de supa fierbinte, amestecand continuu. Ar fi bine sa aveti un ajutor daca nu va descurcati singuri :D. Pe masura ce se ingroasa ciulamaua mai adaugam cate un polonic de supa pana ajungem la consistenta dorita. Dam focul mai mic si adaugam perisoarele si morcovul ras pe razatoarea mica. Apoi turnam smantana si mai lasam putin pe foc. La sfarsit presaram marar mult tocat marunt si servim cu mamaliguta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama cu perisoare de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui cu ciuperci