Ciulama cu pipote si inimi

de -Licurici- in Mancaruri cu carne, 4 Sep 2018 | 7477 vizualizari

 

Provocarea GastroArt

 

INGREDIENTE

  • Pentru supa:
    • 500 g pipote si inimi de pui;
    • grasime de gaina;
    • o tija telina apio;
    • 1 morcov;
    • o ceapa;
    • o foaie de dafin;
    • piper boabe;
    • sare.
  • Pentru ciulama:
    • 30 g unt;
    • 50 g faina;
    • 300-500 ml supa.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama cu pipote si inimi:

  1. Se incepe cu supa. Pipotele si inimile se spala bine, apoi se pun pe foc, in 3 litri de apa cu sare.
  2. Se adauga putina grasime de gaina (sa ii dea un gust mai bun), boabe de piper si foaia de dafin.
  3. Se spumeaza din cand in cand, pana se adauga legumele.
  4. Intre timp, se pregatesc legumele. Se curata, se spala, iar cand apa a inceput sa fiarba, se pun in oala.
  5. Se lasa pe foc 60 min.
  6. Cand supa este gata, se pregateste ciulamaua.
  7. Faina se amesteca cu supa, apoi se adauga peste untul topit si se amesteca continuu, pentru evitarea cocoloaselor.
  8. Se adauga pipotele si inimile si se mai lasa cateva minute sa fiarba.
  9. Daca ciulamaua iese prea groasa, se pune mai multa supa.
  10. Se serveste calda, alaturi de mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama cu pipote si inimi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Panacris 1

06.09.2018, 11:55

Satisfyyourcravings 1

08.09.2018, 16:49

Cred ca e delicioasa!

mihaelar63 1

28.09.2018, 18:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui