Ciulama de ciuperci

de T I M E A in Mancaruri de legume, 7 Mar 2013 | 18276 vizualizari

 

Sunt momente cand nu stiu ce sa mai fac de mancare sau nu am ce trebuie prin casa. Atunci mai apelez si la conserve. Asa am facut si acum, dand cu ochii de conservele de ciuperci m-am gandit ca pot face sotului o ciulama.

 

INGREDIENTE

  • 2 conserve de ciuperci (420 gr net)
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura rasa de faina
  • 6 linguri smantana
  • 50 ml lapte
  • sare si piper dupa gust
  • 2-3 catei de usturoi
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci:

Scurgem apa din conserva pune ciupercile intr-o sita si le trecem pe sub un jet de apa  rece.

Ceapa curatata si tocata marunt o calim in uleiul incins.

Adaugam ciupercile si lasam la foc mic timp de aprox 10 minute (practic pana scade apa lasata de ciuperci).

Adaugam usturoiul maruntit/zdrobit.

Intr-un bol amestecam faina cu smantana si laptele. Adaugam smanatana si laptele treptat sa nu se formeze cocoloase.

Turnam smantana peste ciuperci si amestecam sa nu se prinda de fundul vasului.

Adaugam sare si piper dupa gust si luam de pe foc.

Servim cald.

 

TIPS-URI

1

Faina e optionala, puteti pune doar smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]