Ciulama de pleurotus cu bureti de roua

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 14 Mai 2016 | 4604 vizualizari

 

Delicioasa :)

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa alba
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3-4 catei de usturoi
  • 250 g ciuperci pleurotus
  • 250 g bureti de roua
  • 400 ml lapte gras
  • 2 linguri faina de tapioca
  • sare si piper dupa gust
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • paine prajita pentru servire
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pleurotus cu bureti de roua:

Curatam ciupercile si le spalam.

Pleurotusul se taie fasii, buretii de roua ii lasam intregi.

Curatam ceapa si usturoiul, apoi le spalam si le tocam marunt.

Le punem la sotat in ulei de masline.

Adaugam ciupercile si buretii, asezonam dupa gust cu sare si piper si lasam sa se gatesca la foc mic pana scade apa lasata de ciuperci.

Punem 300ml si lasam sa fiarba cca 10 minute.

Faina de tapoica se desface in 100 ml lapte, apoi se adauga peste ciuperci.

Amestecam sa nu se formeze cocoloase si sa nu se prinda de cratita, fierbem ciulamaua la foc domol 10-15 minute.

Presaram verdeata proaspata, oprim focul.

Portionam si servim cu paine prajita.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pleurotus cu bureti de roua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

15.05.2016, 11:49

mirela0911 1

15.05.2016, 17:38

Asta as manca-o cu mamaliga!

Gheorghita_T 1

18.02.2018, 15:32

Arata grozav de apetisant!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chiftelute din carne de porc