Ciulama de pui

de Ancutsa in Pui, 16 Iun 2016 | 7527 vizualizari

 

Preferatea mea in copilarie era ciulamaua de pui. Iata reteta asa cum am invatat-o de la mama.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui;
  • 4-5 fire de patrunjel;
  • 1 ceapa uscata;
  • 1 morcov;
  • 1 cartof;
  • 1 ardei gras;
  • un varf de lingurita sare;
  • o jumatate de lingurita Delikat;
  • 3 linguri rase cu faina.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui:

Mai intai vom prepara supa de pui. Se spala pieptul de pui si apoi se pune la fiert intr-o craticioara. Cand incepe sa fiarba, se adauga un varf de lingurita cu sare.

Se ia spuma, dupa care se adauga ceapa, morcovul, cartoful, ardeiul gras taiate grosier si patrunjelul. Cand fierb toate, se adauga si Delikat.

Cand supa este gata, luam focul, o strecuram si o turnam intr-un ibric mare.

Pentru a pregati ciulamaua: se pune putin ulei la incins si adaugam 3 linguri cu faina, se rumeste faina usor, cat sa prinda un galben-auriu, apoi se stinge cu supa. Se amesteca, adaugand supa continuu pana se formeaza ciulamaua, adaugam in functie de cat dorim sa fie de subtire ciulamaua. Se taie fasii pieptul de pui si se adauga in ciulama si se amesteca.

 

Cand clocoteste, este gata. Se ia focul.

 

Se serveste cu mamaliga calda. Se decoreaza cu patrunjel tocat.

 

Nota: La aceasta ciulama de pui am folosit 3 linguri de faina pentru 4 portii. E mai usoara si mai gustoasa cand folosim mai putina faina si mai multa supa, dar fiecare o gateste cum ii place mai mult.

 

 

 

Pofta Buna!

 

Timp: 1h 20min

Portii: 4

 

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/05/ciulama-de-pui-2.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]