Ciulama de pui la Multicooker

de Merisor in Pui, 4 Noi 2013 | 10308 vizualizari

 

Este una din mancarurile preferate ale familiei.
Bun ajutor, multicookerul de data aceasta

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de tara
  • 1 ceapa
  • 1 capatana usturoi
  • 2 linguri ulei
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • oregano
  • cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 1,5 l apa
  • 200 ml lapte
  • 5 linguri faina
  • sare
  • 1 legatura patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui la Multicooker:

Spalam puiul si il transam. Presaram sare si condimente peste el.

Tocam ceapa marunt.

Usturoiul il curatam si il tocam rondele.

Punem uleiul in vasul multicookerului si conectam aparatul la sursa de curent.

Apasam butonul MENU si selectam programul FRY, iar de la butonul COOKING TIME selectam 15 minute, apoi apasam butonul START.

Cand incepe sa sfaraie uleiul, adaugam carnea de pui si o prajim pe toate partile amestecand-o cu spatula din dotare.  5 minute adaugam, ceapa si usturoiul, iar cand se scurg cele 15 minute, adaugam apa cat sa fie carnea acoperita, punem foile de dafin, mai asezonam cu condimente si sare si inchidem capacul.

Selectam programul STEW, setam timpul la 50 de minute si apasam butonul START.

Amestecam laptele cu faina, iar cu 5 minute inainte de scurgerea timpului, deschidem capacul, punem putina zeama fiarta peste amestecul de faina cu lapte, amestecam si turnam totul in vas,omogenizam si punem capacul.

La final, deconectam de la sursa de curent, scoatem vasul din aparat si presaram patrunjel tocat peste ciulama.

Este foarte buna, mai ales servita cu mamaliguta!

TIPS-URI

1

Daca puiul nu este fraged, recomand a se fierbe carnea inainte, doar pana incepe sa se patrunda putin.

2

Se poate inlocui patrunjelul cu marar, de fapt mararul este recomandat pentru ciulama.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui la Multicooker" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui