Ciuperci pleurotus cu cascaval la cuptor, de post

de Rocsi in Mancaruri de post, 14 Dec 2018 | 6432 vizualizari

 

Ciupercile pleurotus sunt foarte gustoase si consistente. In timpul postului, inlocuiesc cu mare succes carnea, dar pot fi si o garnitura grozava langa carne, este doar alegerea voastra cum doriti sa le serviti.

Eu le-am pregatit la cuptor cu cateva legume, putin sos de gogosari cu kapia pregatit in casa, iar la sfarsit am adaugat niste cascaval de post. Cat de bune au mai iesit!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci pleurotus
  • 1 ceapa verde
  • 1 morcov
  • 5-6 rosii cherry
  • 2 linguri sos de gogosari cu kapia
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cimbrisor uscat
  • 100 gr cascaval de post
  • patrunjel verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci pleurotus cu cascaval la cuptor, de post:

Spalati ciupercile, le scurgeti bine.
Ceapa verde o taiati rondele, morcovul decojit la fel.
Rosiile cherry le taiati in sferturi.
Intr-o tava, nu foarte mare, puneti jumatate din ceapa verde si morcov.
Asezati ciupercile, presarati sare, piper si putin cimbrisor.
Le stropiti cu ulei de masline.
Asezati restul de ceapa verde, morcov si rosiile cherry.
Sosul de gogosari cu kapia il amestecati cu 100-150 ml de apa.
Turnati acest amestec peste ciuperci.
Acoperiti tava, o introduceti in cuptorul incins, la 200 grade pentru 40-45 de minute.
Dupa acest timp, descoperiti tava.
Lasati sa mai scada din lichid, daca are prea mult.
In ultimele 10 minute, presarati cascaval dat pe razatoarea mare.

Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si le lasati 5 minute sa se racoreasca.

Presarati patrunjel verde, tocat, deasupra si le serviti.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci pleurotus cu cascaval la cuptor, de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]