Ciuperci umplute, reteta de post

de Ina in Mancaruri de post, 23 Mar 2018 | 5486 vizualizari

 

Simple sau umplute, ciupercile la gratar sunt delicioase :X 

 

INGREDIENTE

  • 30 ciuperci marisoare
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • ulei
  • sare
  • piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute, reteta de post:

Ciupercile se curăţă si se spală bine cu apă rece.

Coditele le rupem si le tocam marunt, iar palariile le asezam cu scobitura in sus, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. 

Stropim ciupercile cu ulei si le condimentam cu un praf de sare.

Tocam ceapa si dam morcovul pe razatoarea mare, apoi le calim 50 ml ulei incins impreuna cu coditele de ciuperci tocate . 

Cand legumele s-au inmuiat si si-au lasat sucul, oprim focul . Potrivim de sare si piper. Cu acest amestec umplem ciupercutele si dam tava la cuptor. Sunt gata cand se rumenesc usor deasupra . 

Eu am ales sa le coc 15 minute pe programul de gratar ( la 280 grade Celsius ), dar pot fi pregatite si la cuptor obisnuit, 30-40 minute la 180. 

TIPS-URI

1

Numarul de portii se refera la numarul tavilor

2

Timpul de coacere depinde si de marimea ciupercilor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute, reteta de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]