Clatite cu branza de vaci si smantana la cuptor

de COSTEO in Dulciuri, 11 Apr 2013 | 9673 vizualizari

 

INGREDIENTE

compozitie

  • 500 g faina
  • 1 l lapte
  • 4 oua
  • sare
  • ulei pt prajit

umplutura

  • 500 g branza de vaci
  • 400 g smantana
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • coaja rasa de lamaie
  • ciocolata menaj neagra
  • sare
  • 20 g stafide
  • 1 zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu branza de vaci si smantana la cuptor:

Faina se cerne si se amesteca cu ouale batute sare si putin lapte.Laptele se adauga treptat pana obtinem o compozitie omogena

Tigaia  se unge cu ulei si se incinge bine ,apoi se toarna un polonic din compozitie pentru o foaie de clatita  care se intinde pe toata suprafata tigaii prin miscarea acesteia.

Cand foaia de clatita s-a rumenit pe o parte o intoarcem pe cealalata parte pentru a se rumeni si pe cealalta parte.,cand s-a rumenit se intinde pe o farfurie intinsa.

Branza de vaci se amesteca cu ouale ,sarea coaja de lamaie zaharul si zaharul vanilat.

Cu aceasta compozitie se umple fiecare foaie de clatita  dandu-i forma de rulou.Se pun intr-o tava  si se toarna smantana peste ele,mai adaugam si cateva stafide  se dau la cuptor  pentru 20 minute.

Cand le scoatem de la cuptor se rade deasupra ciocolata peste ele

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu branza de vaci si smantana la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

la 19:27

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite banatene sau "ca la Ana Lugojana"