Prea sarac desertul meu comparativ cu sufletul Roxanei, dar il dedic cu mare drag impreuna cu urarile mele de bine, sanatate si liniste. Mi-esti draga tare, fata buna! La multi ani! O reteta inspirata din cartea lui Gordon Ramsay.
Intr-un bol marisor cernem faina impreuna cu cacaua. Facem o gropita in mijloc si adaugam zaharul, untul topit si racit, ouale batute usor si omogenizam. Adaugam treptat laptele impreuna cu esenta, sarea si amestecam doar cat s-avem o compozitie omogena. Lasam compozitia la temperatura camerei timp de 30 minute.
Pentru crema batem smantana intr-un bol impreuna cu zaharul si esenta. Lasam la rece.
Intr-o tigaie antiaderenta topim putin unt. Luam cate un polonic din compozitie, punem in tigaie si miscam tigaia incat compozitia sa imbrace baza tigaii complet. Rumenim usor pe ambele parti.(mi-au iesit vreo 10 clatite)
Ungem cu un strat de crema jumatate de clatita, trecem cealalta jumtate peste si impachetam (sau simplu..rulam clatita). Picuram caramel sau sos de ciocolata si..pofta buna!
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro