Cum ieri pe site a fost festin de capsuni, mi s-a facut pofta de ceva dulce. Bineinteles cu capsuni. Asa incat aseara am pregatit rapid cateva clatite, pe care le-am umplut cu piure de kiwi dar si cu... capsuni.
Preparare aluat clatite: Puneti ouale intr-un bol si bateti-le. Adaugati in mixer faina, zaharul si sarea. Porniti mixerul, la viteza mica, si adaugati treptat oul. Adaugati si laptele, putin cate putin (si apa daca puneti jumate-jumate cu laptele). Lasati sa se mixeze toata compozitia timp de 3 minute. Dupa ce ati terminat de mixat, goliti compozitia obtinuta intr-un bol si lasati-o 20 de minute sa se odihneasca.
Preparare clatite: Dupa ce au trecut 20 de minute, luati o tigaie (cu diametrul de 20 cm), ungeti-o cu putin unt si lasati-o sa se incinga la foc mediu. Cand s-a incins, puneti 1 polonic din compozitie in tigaie, ridicati tigaia de pe foc si rotiti-o usor pentru ca aluatul sa se intinda pe intreaga suprafata a tigaii. Prajiti 1-2 minute, dupa care intoarceti cu grija, cu o spatula de lemn, si mai lasati sa se prajeasca si pe cealalta parte 1-2 minute.
Dupa ce s-a rumenit pe ambele parti, scoateti clatita pe o farfurie si procedati identic pana terminati toata compozitia. Din aceasta cantitate de aluat ies 12-14 clatite (mie mi-au iesit 12).
Preparare umplutura clatite: Puneti capsunile in mixer, adaugati 2 linguri de zahar pudra si mixati bine, pana se omogenizeaza, iar capsunile se transforma in piure. Turnati piureul de capsuni intr-un bol.
Puneti si fructele de kiwi in mixer, adaugati zaharul si mixati pana se transforma in piure. Goliti si piureul de kiwi intr-un bol si puteti incepe umplerea clatitelor (daca nu agreati samburii de kiwi, strecurati piureul de kiwi printr-o strecuratoare de ceai).
Puneti o lingura de piure de capsuni in clatita, dupa care rulati-o. In farfuria in care serviti, adaugati o lingura (sau doua) de piure de kiwi si asezati clatita peste piure. Pe langa clatita ornati cu felii de kiwi si capsuni. Clatitele sunt gata si se pot servi.
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro