Coaste aromate

de lia maria in Porc, 12 Iul 2010 | 9569 vizualizari

 

Este o coasta bine coapta, cu crusta crocanta putin lipicioasa si deosebit de gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 2kg coaste porc proaspete
  • 3 fire cimbru
  • 2 fire rozmarin
  • 3 fire salvie
  • 4 catei usturoi
  • 1 fir ardei iute
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura ulei de floare(pentru uns tava)
  • 200ml  vin rosu
  • 100ml apa
  • Sare
  • Piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste aromate:

Coastele se portioneaza, se spala apoi se sterg cu servete absorbante. Se sareaza si pipereaza.

Ierburile aromate se spala si se toaca marunt. Usturoiul se curata si se piseaza. Ardeiul iute se curata de seminte  si se toaca cat mai marunt. Se pun  toate intr-un bol, se adauga uleiul si mierea si se omogenizeaza bine.

Cu acest amestec ungem coastele pe toate partile si le punem intr-o tava de friptura, pe care am uns-o  inainte. Deasupra turnam vinul si apa, acopetim tava cu folie si dam la cuptor, pentru 60-70’(pana carnea se desprinde de pe os) apoi indepartam folia si mai lasam 15’in cuptor, pentru a-si forma crusta, scoatem, intoarcem bucatile de coasta si mai dam la cuptor inca 15’.

Le-am sevit cu garnitura de cartofi piure.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste aromate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varză dulce cu jambon şi coaste de porc