Coaste de porc la cuptor

de mihasara in Porc, 20 Ian 2016 | 10706 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg coaste de porc
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2 linguri ulei de masline
  • rozmarin
  • 3 catei de usturoi
  • praf de chilli
  • boia
  • 1 lingurita de miere
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste de porc la cuptor:

  1. Spalam foarte bine bucata de coasta si decupam grasimea daca este foarte multa.
  2. Stergem foarte bine carnea sa fie uscata.
  3. Curatam si zdrogim cateii de usturoi.
  4. Punem toate condimentele intr-un bol si adaugam cele 2 linguri de ulei de masline si mierea.
  5. Amestecam bine si ungem  cu o pensula  coasta de porc pe ambele  partile.
  6. Bucata de carne o punem intr-o punga si o lasam la frigider cel putin 2 ore.
  7. Dupa acest interval, punem intr-o tava 200ml de apa, asezam coasta de porc cu partea mai grasa in sus si bagam la cuptor.
  8. Setam temperatura la 180 de grade si lasam circa 40 de minute, dupa care o intoarcem pe cealalata parte si o mai lasam inca atat.
  9. Daca doriti sa fie mai rumenita o mai puteti lasa 5-10 minute la cuptor.
  10. O scoatem din cuptor si  o lasam 10 minute in tava dupa care o putem taia.
  11. Eu am servit-o cu piure de cartofi si salata de sfecla cu hrean.
Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de purcelus la tava