Cod cu ghimbir și susan

de elucubratiiculinare in Peste, 26 Noi 2013 | 6013 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 file cod,
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri susan
  • 2 linguri ghimbir proaspăt tocat
  • 1 linguriță miere
  • sare
  • piper
  • 500 g broccoli pentru garnitură
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cod cu ghimbir și susan:

Încingem cuptorul la 180 grade C.
Într-un castronel amestecăm 2 linguri ulei de măsline cu susanul, mierea și ghimbirul proaspăt decojit și dat pe răzătoarea cu găuri mici.
Condimentăm peștele cu sare și piper proaspăt măcinat.
În cazul în care folosiți cod congelat - nu este nevoie de decongelarea lui în prealabil- îl folosim așa congelat.
Tapetăm o tavă cu hârtie pergament.
Aranjăm fileurile de cod în tavă și le ungem cu amestecul de ghimbir cu susan.
Stropim cu restul de ulei de măsline - adică 2 linguri și dăm la cuptor pentru 25-30 minute.
Punem o cratiță cu apă rece pe foc.
Adăugăm 1 linguriță sare în apă.
Curățăm, spălăm și tăiem bucățele broccoli.
Când apa începe să clocotească, adăugăm broccoli, punem capac și stingem focul.
Lăsăm pentru aprox. 5 minute, îl strecurăm și îl stropim după preferință cu 1-2 linguri ulei de măsline sau unt.
Servim fierbinte fileurile de cod cu garnitură de broccoli pe care putem să mai presărăm puțin susan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cod cu ghimbir și susan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]