Compot de piersici

de adasev12 in Sirop / Compot, 15 Iul 2011 | 5434 vizualizari

 

nu stiu daca o sa stea sau nu acest compot, fiindca nu erau prea coapte piersicile, dar nu-i bai...ca poricum nu cred ca o sa reziste prea mult in camara...

 

INGREDIENTE

  • 2 kg piersici
  • 1 kg zahar
  • sare de lamaie
  • amestec de condimente aromate( nucsoara, cuisoare, scortisoara....)
  • apa, cam 1,5 l
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de piersici:

Apa se pune la fiert si se adauga piersicile intregi , spalate in prealabil. Se lasa sa fiarba vreo 5 minute, se scot apoi sa se racoreasca, iar in apa se adauga zaharul si se lasa sa fiarba in continuare. Piersicile se taie in 4 si se scot samburii, se curata de eventualele impuritati, apoi se adauga  la siropul din oala si se lasa sa mai fiarba jumatate de ora ( eu le-am lasat atat pt ca nu erau coapte bine, si trebuia sa se patrunda ....).

La sfarsit am adaugat sare de lamaie ( care are si efect conservant) si condimentele...as fi vrut numai cateva cuisoare sa pun, dar nu aveam in casa decat acest amestec de arome. 

Piersicile nu le-am decojit,  nici nu as fi putut, pt ca nu se decojeau, dar nu se simte coaja la papat, ca am devorat deja un bol....

TIPS-URI

1

in retetele de compot sau gemuri, sucul de lamaie poate fi inlocuit cu sare de lamaie, care este cica mai eficace, fiindca actioneaza ca si conservant....

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Compot de prune