Compot de piersici

de dakris in Sirop / Compot, 19 Aug 2012 | 5598 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • piersici mai putin coapte
  • 2 linguri zahar pt fiecare borcan
  • borcane de 800 ml
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de piersici:

Piersicile bine spalate, decojite sau nu (dupa prefereinta) se taie felii si se pun in borcane cat sa ocupe 2/3 din volumul acestora. Se adauga 2 linguri zahar in fiecare borcan, se umplu cu apa pana la nivelul filetului si se  capseaza. Se agita putin borcanele sa se mai topeasca din zahar si se pun la sterilizat intr-o oala cu apa cat sa fie scufundate pana la dunga superioara a borcanului (latimea unui deget sub nivelul filetului capacului). Din momentul in care incep sa fiarba de mentin la foc mediu 20 min. Se inlatura de pe foc, se acopera oala cu prosoape de bucatarie, se lasa sa se raceasca in oala, apoi se depoziteaza in camara.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de piersici" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

laura_n 1

20.08.2012, 13:51

Buni

dakris 1

20.08.2012, 15:40

Sunt de acord cu tine, privatelaura! Multumesc pt maimutoii astia care aplauda

jolygina 1

20.08.2012, 20:33

imi place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

ieri la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

ieri la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

pe 10.02 la 11:10

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Compot cu piersici decojite