Conopida crocanta

de novembber in Aperitive / Garnituri, 12 Sep 2011 | 5340 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o conopida mica
  • 1/2 cup faina
  • 1/4 cup amidon
  • 2 linguri fulgi de cartofi
  • un varf lingurita boia iute
  • 3/4 cup apa minerala
  • un ou
  • pesmet (facut in casa din paine uscata si biscuiti sarati)
  • ulei pntru prajit
  • sare, piper, susan negru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida crocanta:

Conopida se rupe in buchetele de 4-5 cm diametru, se fierbe "al dente" in apa sarata. Se scurge bine.

Intr-un castron se amesteca faina, amidon, fulgi de cartofi, boia, se adauga oul si apa minerala, se amesteca bine cu un tel pana se dizolva cocoloasele. In alt castron se amesteca pesmetul cu sare, piper si susan negru.

Se incinge uleiul intr-un tuci. Conopida se tavaleste prin compozitia de faina, apoi se da prin pesmet si se prajesc in uleiul incins pana capata o culoare aramie.

Se servesc calde sau reci. Pofta mare!

TIPS-URI

1

pesmetul e recomadat sa fie facut in casa, nu asa fin ca cel din comert, din paine uscata si biscuiti sarati, pentru a fi cat mai crocant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida crocanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]