Conopida si dovlecei pané (de post).

de lilik in Mancaruri de post, 16 Noi 2012 | 10432 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • conopida(cateva buchetele)
  • 2 dovlecei potriviti
  • 4 linguri faina alba
  • 4 linguri faina de grau dur
  • 1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu
  • sare,piper,paprika
  • apa minerala rece
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida si dovlecei pané (de post).:

Spalam buchetelele de conopida si le fierbem in apa sarata 5-7 minute,dupa care le lasam la scurs si racit.

Dovleceii ii spalam si ii taiem felii,fara sa ii curatam,apoi ii presaram cu putina sare.

Intr-un bol amestecam faina alba cu cea de grau dur,adaugam sare,piper si putina paprika,apoi adaugam apa minerala rece pana obtinem un aluat putin mai gros decat cel de clatite,apoi adaugam bicarbonatul si il lasam la rece 20 de minute.

Scoatem aluatul din frigider si scufundam buchetelele de conopida si dovleceii pe care le prajim in abundant ulei incins.

Le lasam sa se rumeneasca frumos pe toate partile,apoi le scoatem pe prosop de hartie sa lase uleiul in exces.

Le servim caldute sau reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida si dovlecei pané (de post)." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei pane cu mujdei de usturoi