Copanele de pui in sos de dovlecel

de Valclaudia in Pui, 11 Aug 2013 | 6305 vizualizari

 

o mancarica tare gustoasa....

 

INGREDIENTE

  • 5 copanele de pui (gata marinate din comert)
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 4 linguri de ulei
  • 1 dovlecel mediu
  • 500g rosii
  • 1 cutiuta bulion
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • 1 foaie de dafin
  • sare si piper dupa gust
  • 1 legatura de patrunjel verde
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copanele de pui in sos de dovlecel:

Curatam si spalam ceapa si ardeiul. Dovlecelul il spalam si taiem doar capetele,il impartim in jumatate si scobim mijlocul cu semintele (pastram coaja daca nu este prea batran dovlecelul).

Trecem aceste legume prin robot si le calim in ulei,cca 10 minute.

Spalam rosiile, le zdrobim tot la robot. Cand legumele sunt calite, adaugam copanelele si 1/2 cana cu apa+ condimentele. Lasam sa fiarba la foc mic, cand scade apa adaugam rosiile pasate,foaia de dafin si bobitele de mustar si din nou lasam sa fiarba incet tinand vasul acoperit cu un capac. Cand carnea este fiarta (incercam cu o furculita daca s-au patruns prin fiert copanelele),adaugam bulionul, mai lasam cca 5 minute sa se intrepatrunda aromele si stingem focul.

Presaram patrunjel verde tocat si lasam mancarea acoperita cel putin 5 minute inainte de servire.

 

TIPS-URI

1

ar fi mers excelent cu mamaliguta dar am renuntat la idee pentru ca se incalzise suficient in bucatarie si ne era prea foame...

Daca ti-a placut reteta noastra "Copanele de pui in sos de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (12)

T I M E A 1

11.08.2013, 23:00

buna mancare ai facut Claudia

FlaviaD 1

12.08.2013, 10:57

Arata foarte bine! Desi nu mananc pui, imi cam face cu ochiul ce-i in farfurie

laura_n 1

12.08.2013, 18:23

o bunatate sosul asta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu dovlecel