Cornulete cu magiun de prune si nuca

de nico_nico in Prajituri, 26 Oct 2016 | 2663 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina,
  • 400 gr untura de porc(sau 2 pachete de margarina),
  • 250 ml lapte,
  • 50 gr drojdie,
  • 6 linguri de smantana,
  • 200 gr zahar,
  • 5 oua.
  • Umplutura:
  • 300 gr magiun de prune,
  • 300gr nuca macinata,
  • coaja de la 2 lamai,
  • 50 ml lapte,
  • 150 gr zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilat.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu magiun de prune si nuca:

Intr-un castron cernem faina apoi adaugam  untura si o faramitam bine.Apoi adaugam laptele caldut in care am pus drojdia la inmuiat putin,zaharul,smantana,ouale si amestecam bine pana obtinem o coca care se desprinde de pe maini.Se lasa in castron la dospit cel putin 1 ora.Se imparte coca in patru parti si fiecare parte se intinde de circa 5 mm se taie forma de triunghi cu pintenul sau un cutit cu varf si se umplu cu magiun de prune sau nuca(nuca macinata se amesteca cu zaharul si se toarna peste ea laptele caldut se amesteca bine si apoi pui coaja razuita de la cele 2 lamai  si zaharul vanilat.Se pun tava unsa cu ulei, lasi un pic distanta intre ele ca sa poata sa creasca putin si apoi le coci la foc potrivit 20-25 minute.Asa calde le dai prin zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu magiun de prune si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Branzoaice