Cornulete cu rahat

de Tabita _ in Dulciuri, 27 Mar 2014 | 4408 vizualizari

 

Am vazut reteta pe e-retete.ro si la Pasiune pentru bucatarie. Multumesc!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 gr untura de porc (cam 4 linguri)
  • 460 gr faina alba
  • 2 pliculete praf de copt
  • 2 linguri otet
  • 9-10 linguri apa
  • Umplutura:
  • rahat colorat
  • Pe deasupra:
  • 150 g zahar pudra vanilat
Portii: 60
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat:

Rahatul se taie in bucatele.

O lingura de untura se freaca cu praful de copt stins cu otet si apa pana cand compozitia devine omogena, ca maioneza. Se adauga faina si se framanta cu mana pana cand aluatul devine omogen. Aluatul se framanta 5-10 minute. Nu trebuie sa se lipeasca de maini.

Se pudreaza suprafata de lucru cu faina, se pune aluatul si se intinde o foaie subtire de aluat. 

Se decupeaza marginile pentru a se obtine un dreptunghi. Se taie patrate sau triunghiuri, se pune umplutura in mijloc si se ruleaza.

 Se aseaza cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt. 

 Se da tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru ~30 minute.

 Se pudreaza cu zahar pudra cat sunt inca fierbinti.

TIPS-URI

1

Puteti folosi ce umplutura preferati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu rahat