Cornulete de post cu dulceata de caise si samburi de nuca

de Valclaudia in Dulciuri, 21 Iun 2015 | 3819 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar apa minerala
  • 1/2 pahar ulei
  • cca 500-550 gr. faina alba
  • 50 gr. zahar tos
  • un praf de sare
  • 1 pachetel mic de drojdie
  • 1 borcan dulceata de caise
  • samburi de nuca
  • zahar pudra
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete de post cu dulceata de caise si samburi de nuca:

Se amesteca drojdia cu sarea si zaharul.

Adaugam apa minerala, faina si uleiul.

Framantam aluatul pe care il vom lasa la dospit o ora si jumatate, pana isi tripleaza volumul.

Preincalzim cuptorul la temperatura medie (180 grade).

Desprindem bucati de marimea unui mar din aluat, intindem pe rand aluatul pe masa de lucru infainata si taiem aluatul in forma de triughi de marimea dorita.

Asezam la baza cate un sfert de lingurita dulceata, punem cate un sambure de nuca si rulam cornuletele, apoi le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptor pentru 20 minute pana se rumenesc usor cornuletele.

Le scoatem apoi pe un platou si le pudram cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete de post cu dulceata de caise si samburi de nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Nuci umplute