Cornuri cu gem

de Bunica in Dulciuri, 12 Noi 2011 | 6530 vizualizari

 

De cafea e prea tarziu , asa ca va invit la ceaiul de la ora 5

 

INGREDIENTE

  • 250 g. margarina
  • 250ml. lapte batut
  • 1 cub de drojdie
  • 500 g. faina
  • 6 linguri zahar
  • vanilie
  • gem 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu gem:

 Se pregateste o maia din drojdie+2 linguri zahar + 1 lingura de faina si se lasa la crescut circa 15-20 min. Margarina, laptele batut, zaharul care a ramas,vanilia, maiaua si 450 g faina se pregateste aluatul. Aluatul nu trebuie sa fie vartos, ci putin mai maoale. Se framanta si se lasa la dospit ( undeva la caldura) Cand a crescut de si-a dublat volumul se imparte in 4 parti. Se ia fiecare parte , se intinde pe planseta usor infainata si se taie in 6-8 parti. Pe fiecare parte se pune gem (fiecare dupa preferinta ) , se ruleaza, se unge fiecare corn cu ou .Tava de copt am tapetat-o cu hartie de copt. In cuptorul incalzit in prealabil stau pana se rumenesc .Cand le-am scos din cuptor le-am facut fata frumoasa cu sirop de zahar. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu gem