Nu mai avem nevoie de cornurile primite de copii la scoala,le pregatim noi acasa si sunt mult mai bune
"Pachetelul vesel"
Se freaca drojdia cu putin zahar si putin lapte caldut si se lasa la dospit;dupa 5min cand si-a dublat volumul,se rastoarna in vasul cu faina cernuta,se adauga ouale batute cu sare,zahar si arome,se amesteca cu o lingura apoi cu mana,adaugand cate putin lapte cald iar cand a devenit un aluat lipicios,se framanta ca si pe cozonac,adaugand cate putin unt topit;dupa 20min se acopera vasul si se lasa la crescut
In acest timp,intr-un castron se amesteca branza cu un praf de sare,zahar,arome,galbenusuri iar dupa omogenizare se lasa deoparte
Aluatul dupa ce si-a triplat volumul,se imparte in bile egale cat un ou de gaina sau mai mare,se intinde fiecare bila dreptunghiular,se pune intr-un capat 1-2linguri de branza,se ruleaza de doua ori acoperind si partile laterale sa cu curga branza,partea de aluat ramasa libera se taie in parti egale ca dimensiune,apoi se aseaza taieturile pe rulou;cornul astfel facut,se pune in tava cu hartie de copt,se unge cu ou,se presara cu seminte de mac sau alte seminte apoi se lasa la cuptor 25min pana se rumenesc;dupa ce s-au racit se pot servi.