Cotlet de purcel cu carnati la tava

de Rocsi in Porc, 26 Dec 2012 | 4819 vizualizari

 

Probabil ca e nelipsita friptura de purcel acum de Craciun ( la cei vegetarieni lipseste sigur, sau la cei ce consuma doar pui).Incercam mereu sa o preparam cat mai bine, sa se topeasca in gura, bine condimentata si sa fie pe placul familiei si al musafirilor.Cam asa procedam si noi, insa anul aceasta am inlocuit muschiuletul cu un cotlet de purcel fraged si proaspat.Va invit la masa!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 cotlet de purcel de circa 2 kg
  • 2 carnati de casa afumati
  • sare
  • piper
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 1 cana cu vin rosu
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1/2 cana pasta de rosii de casa
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • ciupercute intregi (suplimentar)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de purcel cu carnati la tava:

Spalam cotletul si il stegem cu un servet de bucatarie. Taiem din el felii potrivite ca si grosime.

Curatam ceapa, o spalam si o taiem rondele. Usturoiul il curatam si il pisam.

Intr-un bol punem ceapa, usturoiul, vinul, pasta de rosii, pasta de gogosari,boiaua de ardei, patrunjelul si cimbrul. Amestecam bine cu o lingura de lemn, iar la final punem sare si piper dupa gust. In tot acest amestec dam drumul bucatilor de carne. Le amestecam bine, acoperim cu folie si introducem bolul la frigider pentru 2-3 ore.

Dupa acest timp scoatem carnea din frigider si o turnam intr-o tava cu tot cu baitul pregatit. Acoperim cu o folie si introducem tava in cuptorul incins.
Lasam sa se faca la foc potrivit. Cand este patrunsa cam pe jumatate, taiem carnatul si il punem printre bucatile de friptura si cateva ciupercute am pus eu. Acoperim tava inapoi si mai lasam pana carnea este foarte bine patrunsa, gustam o bucatica ca sa ne dam seama. Ultimele 10 minute lasam carnea descoperita sa prinda putina crusta.

O scoatem din cuptor cand este gata, punem folia si o lasam sa stea asa in aburi pentru a fi frageda cand servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de purcel cu carnati la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Rocsi 1

27.12.2012, 20:03

Mai hotarati-va...tu zici ingeras, fetele bebelus..ce e pana la urma??))..deslusiti misterul..

Ina 1

27.12.2012, 20:07

Important e ca-i bun, Rocsi!

Rocsi 1

27.12.2012, 20:56

Da Ina, dar vezi tu, eu acum nu mai stiu ce e acolo

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc cu garnitura de cartofi aurii