Cotoroage - racituri din Banat

de MotanLaOale in Porc, 5 Ian 2019 | 5776 vizualizari

 

"Reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • 4 picioare porc (1.6 kg)
  • 3 urechi porc (1,2 kg)
  • 2,2 kg pulpa de porc
  • 5 morcavi
  • 2 radacini patrunjel
  • 2 radacini pastarnac
  • 1 telina mica
  • 2 cepe
  • 2 capatani usturoi
  • 5-6 foi de dafin
  • piper boabe
  • sare
  • boia
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotoroage - racituri din Banat:

Picioarele, urechile si carnea se curata, se spala si se pun in apa rece 1 ora.

Zarzavatul se curata, se lasa intreg si se spala.

Carnea se mai spala odata dupa ce a stat in apa se pune intr-o oala mare si se pune apa rece care sa depaseasca carnea cu o palma.

Se pune la fiert cu o lingurita de sare sa nu clocoteasca deloc, pentru a ramane zeama limpede, timp de 7-8 ore.

Se indeparteaza spuma cand se formeaza.

Legumele se pun dupa 2 ore in oala la fiert si se scot dupa circa 2 ore si carnea se fierbe in continuare.

Cand a scazut destul se strecoara si zeama se pune la racit (pe balcon) pana a doua zi.

Carnea se alege de oase si se acopera cu folie pentru a nu se usca.

A doua zi se curata toata grasimea ( cu o lingura ) de pe zeama intarita iar apoi se pune la foc pana devine lichida.

Usturoiul se curata, se zdrobeste cu aparatul si se pune in zeama.

Se potriveste de sare.

Carnea, zgarciurile si urechile se portioneaza in castroane.

Se pot pune si rondele de morcovi pentru estetica.

Se toarna zeama prin sita fina deasupra carnii in castroane si se lasa la racit.

Fiecare castron de racitura se poate presara cu boia dulce sau iute.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotoroage - racituri din Banat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Proaspata de porc-reteta cu nr.1300