Cozonac marmorat de post

de Valclaudia in Mancaruri de post, 17 Aug 2014 | 6186 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 500 gr. faina alba
  • 1 pahar apa minerala
  • 1/2 cub drojdie proaspata
  • 1/2 pahar ulei
  • un varf de cutit sare
  • cca 100 gr. zahar tos
  • 3 linguri dulceata sau peltea (ce care aveti)
  • cateva bucatele rahat
  • 2 linguri cacao
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac marmorat de post:

Amestecam drojdia intr-in vas cu sarea si 1 lingurita de zahar pana devine lichida.

Adaugam apa minerala,zaharul si uleiul, apoi faina si amestecam.

Vom obtine un aluat gras, nelipicios, pe care-l vom lasa cca 30 minute la dospit, acoperit cu un prosop curat de bucatarie, sa fie ferit de curenti.

Dupa timpul de dospire amestecam aluatul dospit cu 2 linguri pudra de cacao, aceasta va da aluatului aspect marmorat.

Intindem aluatul pe masa de lucru, ungem intreaga suprafata a aluatului cu peltea sau dulceata,iar din loc in loc asezam bucatele de rahat colorat.

Rulam aluatul, formam cozonacul, pe care-l vom aseza in tava unsa cu ulei.

Ungem cozonacul cu apa, presaram putin zahar tos si mai lasam cca 10 minute la dospit in tava.

Intre timp preincalzim cuptorul la 175 grade.

Dam tava la cuptor pentru cel putin 40 minute, scoatem apoi tava, lasam sa se racoreasca putin, apoi scoatem cozonacul din tava si il lasam la racit pana a doua zi cand il feliem si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac marmorat de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

18.08.2014, 11:36

Ce bine arata. Vreau si eu!

elucubratiiculinare 1

18.08.2014, 15:32

Panacris 1

18.08.2014, 20:35

Bun, bun, chiar dacă e de post!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu rahat (de post)