Crap prajit cu chiftelute de malai si pasta de usturoi cu chilly

de onuta in Crap / Caras, 12 Iul 2010 | 6700 vizualizari

 

SPER SA VA PLACA NOUA MEA RETETA.

 

INGREDIENTE

  • un crap
  • 200gr malai
  • 4 galbenusuri de ou
  • 400 ml ulei
  • 4 catei de usturoi
  • un varf cutit chilly
  • jumate lingurita mustar
  • sare
  • 1/2 ardei gras,
  • o felie lamaie
  • 2 canute apa

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap prajit cu chiftelute de malai si pasta de usturoi cu chilly:

1.Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs pe un prosop de bucatarie.

2.Intre timp punem intr o cratita la fiert apa cu un varf de sare si o lingura de ulei , dupa care se adauga treptat malaiul mestecand continu .( pentru mamaliga ).

3.Cand mamaliga este  aproape gata se adauga galbenusurile de ou , se lasa circa 3 minute dupa care se varsa pe o farfurie si se lasa la racit.

4.Pestele uscat  se taie bucati de circa 3cm. ,se trece prin malai pentru a nu se lipi si se pune la prajit in ulei la foc mic circa 6-7 minute., timp in care se prepara pasta de usturoi. cu chilly.

5.Pisam usturoiul , adaugam un varf cutit de chilly, un praf de sare, 2 linguri de ulei,si jumate lingurita mustar si se freaca pana se obtine o pasta omogena.

6.Pestele prajit se aseaza pe un platou .

7.Dupa ce mamaliga s-a racit din ea se fac chiftelute rotunde si se pun si ele la prajt la foc mare timp de 10 minute.

8.Chiftelutele se aseaza pe platou langa peste si alaturi se garniseste cu o felie de ardei gras, in care se toarna pasta de usturoi ( pasta de usturoi se pune in mijlocul feliei de ardei gras pentru a nu se intinde pe platou. ), si o felie de lamaie. Se serveste cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap prajit cu chiftelute de malai si pasta de usturoi cu chilly" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 500 lei
1799.99 lei
1299.99 lei

COMENTARII (15)

onuta 1

18.07.2010, 22:36

merci mult ina, si mie imi place pestele foarte mult.si usor si sanatos.

onuta 1

18.07.2010, 22:38

janet, cand mai gatesc peste va invit pe tine si sotul tau la masa.

Cris2711 1

04.03.2011, 18:38

buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]