Pentru această rețetă am avut ca sursă de inspirație o rețetă de la Motanel, caruia îi mulțumesc :*
Lași creierul în apă rece 15-20 minute pentru a ieși sângele. Îl speli bine și îl pui la fiert in apă rece cu sare 3-4 minute.
Scoți creierul în strecurătoare și îl lași la scurs și la răcit.
Îl condimentezi cu sare și piper.
Bați ouăle cu smântâna și un praf de sare. Adaugi făină cât să obții un aluat mai grosuț, ca pentru clătite.
Pui 50g făină într-o farfurie.
Dai creierul prin făină, prin ou și le pui pe o farfurie. Le mai dai o dată bucățile prin ou și le pui la prăjit în uleiul încins.
Le întorci pe ambele părți și le lași până când se rumenesc frumos.
Le scoți pe hârtie absorbantă.
Se poate servi cu orice garnitură și salată sau murături.