Crochete de peste

de laura_n in Peste, 23 Iun 2016 | 7316 vizualizari

 

Se stie cat de mult imi place pestele. Il savurez sub orice forma, daca ar fi sa mananc zilnic peste, nu cred ca m-as supara :))
Piticii, de asemenea, o data pe saptamana incerc sa le pregatesc peste sub diferite forme. De ceva timp, David si-a manifestat dorinta de a manca niste crochete, asa ca a venit momentul sa le pregatesc.
Extrem de simplu, extrem de rapid totul, iar rezultatul absolut delicios. Desigur, cu conditia sa va placa pestele :)))
Am folosit un medalion de peste spada, marturisesc ca e prima data cand mananc acest peste, dar ii dau nota maxima.

 

INGREDIENTE

  • pentru crochete
  • 400 gr medalion/file peste (spada)
  • 1 morcovel
  • 1/2 dovlecel
  • sare
  • 2-3 lg pesmet
  • 1 ou
  • 1 lingurita gris
  • nucsoara
  • piper alb
  • pentru pesmet
  • 4-5 linguri pesmet
  • 2 lg malai
  • sare
  • un vrf cutit boia dulce
  • pentru garnitura
  • 4 cartofi marisori
  • oregano
  • boia dulce
  • 3-4 lg ulei de masline
  • pentru sosul alb
  • 200 gr iaurt natur
  • 2 lg branza pufoasa natur
  • 2-3 catei usturoi
  • 2 lg ulei de masline
  • 2-3 fire patrunjel
  • sare
  • mix piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crochete de peste:

Se indeparteaza pielea de peste, se verifica de eventualele oase. Se taie cuburi potrivite. Se pune intr-un tocator, alaturi de morcovul si dovlecelul curatate si taiate cuburi. Se paseaza pana se omogenizeaza. Se adauga oul, sarea, grisul si pesmetul. Se amesteca bine, apoi se lasa 10 minute sa se umfle foarte usor grisul.

Separat, se curata cartofii, se taie felii grosute, se pregatesc la aburi sau se fierb 10 minute. Se scot, se transfera intr-o tava unsa cu putin ulei de masline. Se asezoneaza cu sare, piper, oregano si o lingura de pesmet, putina boia. Se stropesc cu o lingura de ulei de masline si se pun la cuptor, la foc maxim, timp de 10-15 minute, cat sa se rumeneasca usor.

Se pregateste pesmetul, se amesteca cu o lingura de malai, putina sare si un vrf cutit boia dulce. Din compozitia de peste, se formeaza crochete care se tavalesc prin mixul de pesmet si se prajesc in ulei incins. Se lasa sa se rumeneasca bine pe ambele parti, apoi se scot pe un servet absorbant.

Din iaurt, branza, usturoi, sare si putin ulei de masline, se amesteca si se pregateste un sos savuros care se da la rece pana in momentul servirii.

Crochetele crocante se servesc cu garnitura de cartofi si sos delicios de iaurt!

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crochete de peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fish fingers cu wedges