Cuib de viespe

de angyb in Prajituri, 15 Noi 2012 | 5790 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina alba
  • 1 cub de drojdie
  • 40 g zahar
  • 2 oua
  • 50ml ulei
  • 250ml lapte
  • o lingurita de sare
  • coaja de lamaie
  • Umplutura:
  • 200 g unt
  • 1 lingurita de zahar
  • 2 lingurite de scortisoara
  • nuca macinata
  • Pt.uns:
  • 1 ou batut cu putin lapte
  • Sirop:
  • 300 ml lapte
  • 4 linguri de zahar
  • o lingura de miere
  • coaja de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuib de viespe:

Pregatim o maia din un cub de drojdie ,o lingura de zahar,faina si un pic de lapte caldut.

Cernem faina dupa care adaugam restul de ingredente ,laptele caldut pe rand.Framantam bine pana cand devine un aluat elastic nelipicios.Lasati la dospit intr-un loc cald,pana isi dubleaza volumul.

Untul il amestecam cu zaharul si scortisoara-

Din aluat intindem o foaie cam de 1 cm grosime ,Punem umputura si o intindem bine dupa care presaram nuca macinata.

Rulam foia,dupa care taiem in bucati de aproximativ 4 cm .Le asezam in  tava si le mai lasam sa creasca 20 de minute.

Le ungem cu ou batut si lapte si dam la cuptor.

Laptele il amestecam cu zaharul ,mierea si coaja de lamaie si il incalzim putin.

Dupa 20 de minute scoatem tava din cuptor si turnam laptele deasupra. Mai dam la cuptor 10-15 minute.

Sursa de inspiratie Diaconita si avea dreptate eu nu am reusit sa ma abtin sa nu le mananc calde .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cuib de viespi cu nuca si scortisoara