Cum se face cascaval de casa

de Lau in Aperitive / Garnituri, 13 Noi 2014 | 77938 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2,5 l lapte
  • 2 kg branza de vaci
  • 200-300 g telemea oi
  • 2 linguri margarina
  • 2 lingurite rase de bicarbonat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face cascaval de casa:

Punem laptele la incalzit si cand este fierbinte adaugam branza de vaci si amestecam pana se incheaga.

Punem continutul intr-o strecuratoare sa se scurga lichidul si lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit dam branza telemea prin razatoare.

Intr-o oala cu fundul dublu (eu am folosit un ceaun de tuci) adaugam margarina si cand a inceput sa se topeasca adaugam bicarbonatul, branza de vaci, telemea de oi si amestecam pana se omogenizeaza.

Intr-un vas rotund punem o folie alimentara si adaugam compozitia, lasam sa se raceasca, dupa care dam la frigider pana a doua zi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face cascaval de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (28)

DanaModog 1

18.12.2014, 00:00

Am sa incerc si eu!

AdrianaStroe 1

08.06.2017, 14:02

cu margargarina? de ce nu unt?

Lau 1

08.06.2017, 15:13

Adriana pot pune si unt,depinde de branza daca este foarte uscata atunci trebuie mai multa margarina/unt
(asa era reteta si eu am respectato)

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada de cascaval cu branza si sunca aperitiv