Cum se fierbe porumbul

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 16 Iul 2013 | 12653 vizualizari

 

Cum se fierbe porumbul. Asta ca a vrut Dia sa-mi faca in ciuda! Este foarte bun cu sare. Un alt mod de consum va recomand sa incercati cu putina miere picurata pe el cald. Este minunat!

 

INGREDIENTE

  • porumb in lapte
  • apa
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se fierbe porumbul:

Cum se fierbe porumbul. Porumbul pentru fiert trebuie ales cu grije, sa fie bobul rotund si nu tesit deasupra, sa aiba matasea aramie si neuscata si unghia sa intre usor in boaba.

Porumbul se curata de panusi si de matase.

Din panusi se pastreaza foile din interior.

Intr-o oala (eu am folosit oala sub presiune) sepun la fund panusi si apoi porumbul.

Deasupra se pun iar panusi sa inveleasca porumbul.

Se pune apa sa depaseasca porumbul cu doua degete si se pune la fiert.

In oala sub presiune se fierbe 1 ora iar in oala normala 1,5-2 ore.

Se scot din apa, se scurg si se consuma presarati cu sare sau miere dupa gust.

Se pot folosi si garnitura la gratar dar atunci se pune pe ei unt aromat cu verdeata.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se fierbe porumbul" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cum se fierbe porumbul cu unt si sare