Cupe de ciocolata cu spuma de sampanie

de ianculubita in Dulciuri, 4 Ian 2016 | 2957 vizualizari

 

Aceste cupe de ciocolata se fac foarte usor si se pot umple cu orice fel de crema sau chiar numai cu fructe si putina frisca deasupra.

 

INGREDIENTE

  • Pentru cupe:
  • forme de briose din silicon
  • 300g ciocolata
  • 1lingura ulei
  • Umplutura:
  • 2albusuri
  • 3linguri zahar
  • 1plic gelatina
  • 300ml sampanie
  • 200ml frisca lichida
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupe de ciocolata cu spuma de sampanie:

Se topeste ciocolata impreuna cu ulei apoi se amesteca energic cu telul sa se lichefieze;cu o pensula se ung pe dos formele de briose,se pun pe un gratar,se lasa la frigider 5-10min,daca a intarit ciocolata,se ung din nou si din nou se lasa la frigider.

Pentru umplutura se pune intr-un vas pe foc mic sampania impreuna cu zahar,dupa ce s-a topit fara sa fiarba,se incorporeaza geletina hidratata,se amesteca bine apoi se lasa sa se raceasca la frigider;dupa ce s-a racit bine(consistenta trebuie sa fie gelatinoasa),se amesteca energic cu albusurile batute spuma apoi se incorporeaza amestecand usor cu telul,cate o lingura cu frisca pregatita mai devreme.

Se scot din frigider formele,se scoate siliconul incet sa nu se rupa ciocolata,apoi se umplu cu spuma si deasupra se pune cate o fructa mica congelata,confiata,proaspata sau de care aveti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupe de ciocolata cu spuma de sampanie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Anett 1

04.01.2016, 20:03

ce imi plac!

Gherca Daniela 1

04.01.2016, 20:07

super bune!

ianculubita 1

05.01.2016, 17:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

ieri la 20:54

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

pe 10.03 la 11:07

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de fursecuri reni, cu unt