"Cupola ninsa"

de daniastefania in Torturi, 26 Mar 2015 | 7737 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • Un praf de sare

Pentru crema:

  • 250 gr branza de vaci dulce
  • 130 gr zahar
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • Coaja si sucul de la 2 lamai
  • 1 plic gelatina

Pentru bezea:

  • 2 albusuri
  • 5 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Cupola ninsa":

Pentru inceput vom face blatul. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul. Adaugam apoi galbenusurile, le incorporam usor amestecand de jos in sus. Adaugam faina cernuta cu praful de copt. Dupa ce s-a incorporat bine turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 200 gr C 10 minute. Lasam blatul sa se raceasca si pregatim crema. Punem gelatina la inmuiat in putina apa rece. Punem intr-un vas 100 gr zahar, coaja si sucul de lamaie. Punem vasul pe foc pentru 2-3 minute. Oul si galbenusurile se bat bine cu furculita. Luam vasul de pe foc si adaugam ouale. Amestecam bine si apoi punem din nou vasul pe foc 3 minute. Luam vasul de de foc adaugam gelatina si amestecam bine sa se dizolve. Trecem crema prin sita, pentru a indeparta coaja de lamaie. Lasam crema putin la racit. Branza se blenduieste bine cu restul de zahar si apoi se adauga cremei racite. 

Luam un bol si il captusim cu folie transparenta. Blatul il taiem bucatele si imbracam peretii si fundul vasului cu blat. Adaugam crema. Peste crema punem din nou bucati de blat. Dam bolul la frigider vreo 4 ore. Dupa ce s-a intarit crema rasturnam desertul pe un platou si il ungem cu bezea, facuta din cele 2 albusuri cu zahar. 

Cu o lampa speciala ( sau cu aprinzatorul de la aragaz ) rumenim bezeaua putin din loc in loc.

Un desert delicios si racoritor!

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra ""Cupola ninsa"" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tort rusesc