Dal Shorva- supa de linte indiana

de Brindusa in Supe/Ciorbe, 9 Ian 2010 | 10013 vizualizari

 

O "ciorba" indiana gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 300 g linte rosie
  • 1 lingurita curcuma
  • 1/2 lingurita chilli pudra
  • 1 lingurita chimen pudra
  • 2-3 frunze de dafin (ar trebui sa folosesc frunze de curry, dar de unde????!
  • 1/ 4 lingurita cardamom praf
  • 2 lingurite mustar (alb sau negru)
  • 2 catei de usturoi rasi fin
  • sare, piper dupa gust
  • felii de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dal Shorva- supa de linte indiana:

Spala bine lintea si pune-o la fiert cu urmatoarele 6 ingrediente. Fierbe la foc mic pana ce lintea este fiarta. Scoate frunzele de dafin.

Amesteca supa sau paseaz-o putin cu o lingura ca sa aibe o consistenta mai fina.

Soteza usturoiul si semintele de mustar in ulei pana se auresc. Adauga in supa si mai fierbe la foc mic 5 minute.

Scoate coaja si partea alba de pe lamai si pune cate o felie in fiecare farfurie. Pune supa deasupra si seveste-o calda cu paine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dal Shorva- supa de linte indiana" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

Brindusa 1

19.01.2010, 15:26

@ Adinuta: o sa te lingi pe degete

Adinuta 1

19.01.2010, 16:08

Eu acum observ ca am cam mancat din cuvinte in celalat comentariu al meu s-o punem pe seama poftei de supa

Brindusa 1

19.01.2010, 17:02

nu-ti face probleme, am inteles despre ce e vorba

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare a la grec