Deliciu cu lapte condensat si capsuni

de lia maria in Dulciuri, 22 Iun 2011 | 6823 vizualizari

 

Un dulce usor, racoros si deosebit de gustos yumi,yumi…

 

INGREDIENTE

  • 300g biscuiti cu cacao, macinati
  • 150g unt
  • 200g iaurt simplu
  • 200g lapte condensate
  • 300g capsuni
  • 1plic gelatin

 

Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu lapte condensat si capsuni:

Punem biscuitii macinati intr-un bol, topim untul la microunde si-l incorporam in biscuiti, formand blatul desertului nostru. Eu am folosit o tava de chec, dar puteti folosi orice alta forma daca doriti.

Tapetam tava cu o folie, golim amestecul de biscuit si intindem uniform, apasand cu o paleta, dupa care dam la frigider pana pregatim crema.

Intr-o craticioara mica, punem gelatina la hidratat.

Capsunile spalate si curatate de codite, le lasam putin la scurs, apoi le punem in blender. Adaugam si laptele condensat si iaurtul si mixam pana se omogeniziaza bine.

Dizolvam gelatina la flacara dar avem grija sa nu dea in clocot si dupa 5’, o adaugam peste crema si mai mixam de 2-3ori. Turnam compozitia peste blatul de biscuit si dam din nou la frigider pentru 1-2h pentru a se intari.

Eu am servit cu sos de capsune( cateva capsuni zdrobite si una lingura de miere) deasupra .

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu lapte condensat si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

adry88 1

02.07.2011, 16:32

delicioasa

diaconta 1

18.11.2011, 15:36

Lia,vreau sa folosesc crema asta pentru un tort ,ca tare-mi place
oare daca as adauga si putina frisca,ar fi prea mult?

diaconta 1

22.11.2011, 13:26

multumesc pentru inspiratie Lia am adaugat si frisca si a iesit o crema minunata pentru tort

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura galbena cu mure, aroma de apa de trandafiri si crantz