Desert briose bicolore cu ciocolata in interior

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 15 Dec 2019 | 3449 vizualizari

 

Am pregatit un desert asemanator cu checul cu cacao, numai ca sub forma de briose, umplute cu ciocolata.
Au disparut imediat de pe farfurie!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 80 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilinat (8g)
  • 100 g faina
  • 5 g praf de copt
  • 1 lingurita cacao
  • 1 lingura apa
  • 100 g ciocolata cu lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose bicolore cu ciocolata in interior:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilinat si se mixeaza pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si praful de copt, usor, de jos in sus, cu ajutorul unei spatule din silicon.

Intr-o tava pentru briose se pun forme de silicon unse cu ulei. Acestea se umplu cu 1-2 lingurite de aluat .

Se pastreaza putin aluat, care se amesteca cu cacaua si cu apa. Se pune cate o lingurita din el peste aluatul din formele pentru briose.

Se amesteca aluaturile cu lingurita si/sau cu ajutorul unei scobitori.

Se introduce tava la cuptor pana cand briosele trec de testul scobitorii. Se lasa apoi sa se raceasca complet.

Se topeste ciocolata. Puteti topi si 200 g deoarece ea a patruns in blat si a mai ramas putina in briose.

Ciocolata se pune intr-un recipient pentru mustar sau intr-o punga groasa, in functie de ce aveti prin casa, si se lasa sa se racoreasca.

Cu ajutorul unei ustensile pentru scos miezul prajiturilor, se scoate blatul din mijlocul brioselor, de pe partea inferioara.

Se umple gaura briosei cu ciocolata, apoi se pune blatul scos inapoi (se mai taie un pic din el pentru a intra bine la loc).

Se pun briosele pe hartiute si se pot servi.

Puteti sa le bagati si la frigider ca sa se intareasca ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose bicolore cu ciocolata in interior" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si bombite cu branza si cocos