Desert briose cu branza proaspata si vanilie (fara unt)

de Catalina L in Dulciuri, 6 Dec 2018 | 2266 vizualizari

 

Astazi o brioşa lejera fara unt sau grasime, numai cu branza proaspata de vaci.
Aveam un plic de drojdie uscata de 11 g. Am facut deci un aluat cu o baza de faina de 750 g si am congelat jumatate pentru a-l folosi alta data .
https://www.blogulluicatalina.com/2018/11/briose-cu-branza-proaspata-si-vanilie.html

 

INGREDIENTE

  • 770 g de faina
  • 1 plic de drojdie uscata de 11 g.
  • 120 g de zahar
  • 1 varf de sare
  • 3 oua
  • 150 ml de lapte
  • 300 g de branza grasa proaspata de vaci
  • 1 lingurita mica de aroma de vanilie
  • Pentru dorat : 1 galbenus si 1 lingura de lapte
  • zahar perlat
  • 1 lingura de miere
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu branza proaspata si vanilie (fara unt):

Amestecati drojdia uscata in laptele caldut.

Intr-un castron sau in bolul robotului puneti faina, zaharul, sarea si branza proaspata.

Amestecati, puneti vanilia si ouale treptat.

Incorporati treptat laptele cu drojdia framantand timp de 10 à 15 minute pana obtineti o bila neteda de aluat. Acoperti cu un prosop curat si lasati sa creasca 1 ora.

Am impartit aluatul in 2 si am, congelat jumatate.

Filmati aluatul ramas si lasati-l la frigider cel putin 4 h sau o noapte.

A 2a zi scoateti aluatul si-l framantati.

Impartiti-l in 10 bile de marimea unei mandarine si-n 10 bile mici.

Puneti bilele mari pe o placa acoperita cu foaie de copt lasand spatiu intre ele.

Puneti deasupra bilele mici.

 Acoperti cu un prosop curat si lasati sa creasca  1 -2 ore.

Incalziti cuptorul la 180° C.

Bateti galbenusul cu laptele si ungeti briosele.

Decorati cu zahar perlat.

Dati la cuptor timp de 20 de minute.

Calde scoase din cuptor le-am uns cu miere.

(inccalziti 1 lingura de miere cu o lingura de apa si amestecati)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu branza proaspata si vanilie (fara unt)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert baigli/cozonac unguresc