Desert briose cu gem de prune

de Lily_Musat in Prajituri, 22 Feb 2011 | 36100 vizualizari

 

Va prezint faimoasa forma pentru briose din silicon. Mie imi place foarte mult culoarea ei. Un albastru care lumineaza. O culoare foarte frumoasa, vesela… Este flexibila, nu trebuie unsa si rezista la temperaturi de +260 grade, poate fi folosita si in congelator, rezistand la temperaturi de – 60 grade. Am facut aceasta reteta care, ca si masura, are la baza cutia de iaurt de 140 de grame. Deci nu aruncati cutia de iaurt, ca sa puteti masura ingredinetele cu ea.

 

INGREDIENTE

  • 1 iaurt mic de 140 grame
  • 2 cutii de zahar (folositi cutia de iaurt)
  • 2 oua
  • coaja de la o lamaie
  • coaja de la o portocala
  • 1 esenta de lamaie
  • 3 cutii de faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • ¾ cutie de unt topit  sau ulei (eu am pus ulei de palmier)
  • gem de prune
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu gem de prune:

Se pun intr-un castron iaurtul, zaharul, ouale, coaja de lamaie, coaja de portocala si esenta de lamaie. Se amesteca bine cu mixerul pana se topeste zaharul. Faina pe care am amestecat-o cu praful de copt in prealabil, o adaugam in aceasta compozitie, treptat, amestecand cu mixerul pana se incorporeaza. Se adauga si untul (uleiul). In cazul in care adaugati unt, topiti-l putin sa fie moale.

Am pregatit forma de briose, am pus hartia in forma, mai mult de design deoarece puteam sa pun aluatul direct in forma, fara sa o ung.

Am pus 1 lingura de aluat, o lingura de gem de prune si iar o lingura de aluat. Se incalzeste cuptorul la 180 grade si se baga briosele pe gratarul din mijloc al cuptorului pentru 25-30 minute.

Dupa ce s-au copt si s-au rumenit frumos, se scot din cuptor se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu sirop de portocale