Desert briose cu zmeura si crema de ciocolata

de Rocsi in Dulciuri, 13 Noi 2018 | 2887 vizualizari

 

Bunatati mici, frumoase si mega delicioase am pentru voi, intr-o noua reteta. Zmeura si ciocolata se combina perfect, iar briosele fiind pufoase, a iesit un desert minunat! Sunt grozave pentru o masa festiva, pentru a fi daruite sau pur si simplu, facute pentru cei dragi din casa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose:
    • 5 oua
    • 8 linguri zahar
    • 10 linguri ulei
    • 10 linguri lapte
    • 2 lingurite vanilie
    • 16 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1/2 lingurita bicarbonat
    • 3-4 linguri zeama de lamaie
    • 4 linguri limoncello
    • un praf de sare
    • zmeura
    Pentru crema de ciocolata:
    • 300 ml frisca lichida
    • 250 gr ciocolata cu 50% cacao
    • 250 gr mascarpone
    • 2 linguri zahar pudra
    • 4 linguri limoncello
    Pentru decor:
    • zmeura
    • menta verde
    • bucati de datela din pasta de zahar
Portii: 22
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu zmeura si crema de ciocolata:

Incepeti cu pregatirea cremei de ciocolata: Intr-un bol de inox puneti frisca lichida cu ciocolata rupta bucatele. Asezati vasul pe baie de aburi, amestecati continuu pana ciocolata este complet topita. O dati la frigider 3-4 ore sau chiar peste noapte. Cand crema s-a intarit, o scoateti din frigider si o mixati pana devine spuma. Adaugati zaharul pudra, mascarponele si limoncello, mixati pana sunt toate incorporate.

Briosele: Intr-un bol puneti 3 galbenusuri si doua oua intregi. Le mixati bine, adaugand zaharul treptat. Incorporati uleiul, laptele, limoncello si vanilia. Puneti praful de copt cu bicarbonatul intr-o canita, zeama de lamaie, le amestecati si le adaugati in compozitia de mai sus. Adaugati si faina cernuta, treptat. Cele 3 albusuri le mixati cu praful de sare, pana devin spumoase. Le puneti peste compozitia de galbenusuri, amestecati de sus in jos cu o paleta de silicon.

Asezati hartiute in tava de briose, puneti compozitie in ele, dar sa nu depaseasca mai mult de 3/4. Deasupra puneti bucati de zmeura. Introduceti briosele in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 20-22 de minute. Faceti testul cu scobitoarea si daca sunt gata, le scoateti din cuptor. Procedati astfel pana terminati toata compozitia. Cand briosele s-au racit, puneti crema de ciocolata intr-un pos si le ornati. Decorati cu zmeura, menta si dantela din pasta de zahar. Dati briosele la rece pentru o ora, apoi le puteti servi. Sa aveti pofta!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu zmeura si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de briose cu lapte de cocos