Desert chec cu iaurt

de Lau in Prajituri, 3 Mar 2014 | 95212 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 300 g zahar
  • 8 linguri ulei
  • 150 g iaurt
  • 460 g faina
  • coaja de lamaie
  • esenta de lamaie
  • 1 praf de copt
  • sare
  • afine
  • nuca
  • 2 linguri cacao
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu iaurt:

Intr-un vas mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste

Galbenusurile le mixam cu uleiul, dupa care adaugam iaurtul si mixam pana ce se omogenizeaza, adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o lingura.

Adaugam 1/2 din spuma de albusuri, amestecam cu lingura cu miscari usoare, iar cand s-a incorporat adaugam spuma ramasa, coaja de lamaie si esenta, amestecand din nou pana ce s-a incorporat spuma.

Adaugam compozitia (din care am oprit un cateva linguri) in tava tapetata cu ulei si faina.

Adaugam afinele deasupra si apasam putin cu lingura sa intre in compozitie.

Deasupra adaugam compozitia ramasa amestecata cu cacao si deasupra nucile tocate.

Dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea (180 de grade, aprox 45 de minute).

Lasam sa se raceasca in tava cca 10 min, dupa care le scoatem pe un gratar pana ce se raceste complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu iaurt, branza si visine