Desert chec cu iaurt

de Lau in Prajituri, 3 Mar 2014 | 94360 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 300 g zahar
  • 8 linguri ulei
  • 150 g iaurt
  • 460 g faina
  • coaja de lamaie
  • esenta de lamaie
  • 1 praf de copt
  • sare
  • afine
  • nuca
  • 2 linguri cacao
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu iaurt:

Intr-un vas mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste

Galbenusurile le mixam cu uleiul, dupa care adaugam iaurtul si mixam pana ce se omogenizeaza, adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o lingura.

Adaugam 1/2 din spuma de albusuri, amestecam cu lingura cu miscari usoare, iar cand s-a incorporat adaugam spuma ramasa, coaja de lamaie si esenta, amestecand din nou pana ce s-a incorporat spuma.

Adaugam compozitia (din care am oprit un cateva linguri) in tava tapetata cu ulei si faina.

Adaugam afinele deasupra si apasam putin cu lingura sa intre in compozitie.

Deasupra adaugam compozitia ramasa amestecata cu cacao si deasupra nucile tocate.

Dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea (180 de grade, aprox 45 de minute).

Lasam sa se raceasca in tava cca 10 min, dupa care le scoatem pe un gratar pana ce se raceste complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor fierti cu branza dulce si iaurt