Tarta cu prune

de AnyCostescu in Prajituri, 25 Aug 2012 | 3859 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 1 lingura zahar
  • apa
  • sare
  • prune
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Se cerne faina pe masa de lucru. Se face loc la mijloc, se pune untul inmuiat putin cu mana, zaharul, un praf de sare si apa (cantitatea variaza in functie de calitatea fainii). Se framanta repede, ca aluatul sa nu devina elastic. Se aduna la un loc, se acopera cu un servetel si se tine 2 ore la frigider. Poate fi lasat si de seara pana dimineata.

Dupa aceste 2 ore se scoate aluatul si se imparte in 2. Se intinde o bucata si se pune in forma. Se pun prunele deasupra. Eu am avut prune la borcan si am pus si o mana pe pesmet deasupra prunelor pt ca erau cam zemoase, dar daca folositi prune proaspete nu e nevoie. Apoi se intinde si cealalta bucata de aluat si se pune deasupra. Se da la cuptor cam 30 minute. Mai bine ii faceti testul cu scobitoarea.

Sa aveti pofta:D

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

AnyCostescu 1

26.08.2012, 09:12

prunele au fost puse cu zahar si sterilizate..si au fost destul de dulci.dar pt aluatul de tarta fiecare isi face propria reteta dak vreti mai dulce mai puneti zahar..eu zic ca e ok asa.

Lau 1

26.08.2012, 15:33

place

- Andreea - 1

26.08.2012, 21:03

vad ca prunele sint la mare folosinta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]