Desert cornulete cu branza, gem de portocale, nuca de cocos si merisoare

de katty in Dulciuri, 7 Feb 2020 | 3607 vizualizari

 

De cand am facut gemul de portocale imi sta gandul la niste cornulete cu acest gem.Si cum iarna s-a intors m-am gandit ca acum e timpul sa le fac.
Pentru gemul de portocale, reteta este aici https://www.bucataras.ro/retete/gem-de-portocale-92129.html

 

INGREDIENTE

  • 200 gr branza dulce
  • 170 gr osanza
  • 350 gr faina
  • 70 gr zahar
  • un praf de sare
  • un plic zahar vanilat bourbon
  • 1 ou
  • umplutura:
  • gem de portocala
  • fulgi de cocos
  • merisoare deshidratate
  • zahar pudra ptr tavalit cornuletele
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu branza, gem de portocale, nuca de cocos si merisoare:

Intr-un castron mixam branza, osanza, zaharul, sarea, zaharul vanilat  si oul.

Adaugam faina si framantam un aluat elastic, nelipicios, pe care il strangem intr-o bila, il acoperim si il punem la rece pentru cel putin 30 de minute.

Impartim aluatul in 4 parti egale, pe care le intindem pe rand pe un blat infainat, sub forma de cerc. Ungem cercul spre exterior cu gemul de portocale, presaram nuca de cocos, apoi taiem cercul in 4 parti egale.

Fiecare parte o taiem mai apoi in 3 sau 4 parti egale, in functie de cat de mari vrem sa fie cornuletele.

La marginea dinspre exterior a triunghiurilor formate asezam cate un merisor si rulam.

Asezam cornuletele formate intr-o tava pe hartie de copt si le dam la cuptor pana incep sa se rumeneasca.

Trecem cornuletele calde prin zahar pudra.


TIPS-URI

1

puteti folosi orice gem aromat doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu branza, gem de portocale, nuca de cocos si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu prune si mascarpone